تاثیر نوشیدن چای سبز بر سلامتی
فواید چای سبز بسیار است. شاید مهمترین دلیلی که باعث میشود همیشه سماور خانهتان گرم باشد یا اینکه سر کار همیشه یک لیوان چای روی میزتان باشد، خاصیت آرام بخش بودن آن است. اگر نظر ما را میپرسید، تمام خواص چای یک طرف قرار دارد و این خاصیت چای یک طرف دیگر؛ اما باید بدانید که این نوشیدنی، مزیتهای دیگری هم دارد. در این بخش برخی از فواید آن را به شما معرفی میکنیم.
ارزش غذایی چای سبز
چای سبز حاوی آمینواسیدهایی مانند تانین، باتریک اسید، و لیگانین؛ آلکانوئید های زانتیک مانند آدنین، دی متیل زانتیک، تئوبرومین، تئوفیلین، و زانتین، پکتین، (که در میوهها پیدا میشود) ساکارید (شکر) کلروفیل، و تری تریپین ساپونینز است. ویتامینها مانند A,B۱,B۲,B۳,C,E نیز در چای سبز پیدا میشوند.
با چای سبز مغزتان همیشه جوان میماند
چای سبز یکی از سالمترین نوشیدنیهای دنیا است که افراد زیادی از خوردن آن غافل هستند، چای سبز نه تنها میتواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد بلکه میتواند با افزایش سن از مغز شما محافظت کند، این نوشیدنی دارای آنتی اکسیدانهای مقوی است که میتواند از جنبههای مختلف سلامتی شما مانند ابتلاء به سرطان، خطر ابتلاء به بیماری قلبی و بهبود عملکرد حافظه محافظت کند.
بیماری آلزایمر یک بیماری شایع از نوع تخریب عصبی است که شایعترین علت زوال عقل در افراد مسن است، همچنین بیماری پارکینسون یکی دیگر از بیماریهای شایع تخریب عصبی است که ترکیبات فعال زیستی موجود در چای سبز میتواند برای درمان و کنترل این بیماریهای مؤثر باشد. ۱۳ خاصیت مهم دیگر چای سبز عبارتند از:
۱. جلوگیری از پیری زودرس
رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدن مسئول آسیب دیدگی بدن به طرق مختلف میشوند که یک از آنها را به شکل پیری زودرس و علائم مرتبط با آن میبینیم. کار اصلی آنتی اکسیدانها خنثی کردن اکسیدانها یا رادیکالهای آزاد موجود در بدن است و چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. (catechin polyphenols) موجود در آن باعث اثر آنتی اکسیدان میشود که قویترین بین آنها Epigallocatechin gallate است. بنابراین مصرف منظم چای سبز میتواند به طور مؤثری از پیری زودرس جلوگیری کند.
۲. اثر محرک
یکی از دلایل اصلی برای مقبولیت و مصرف همه نوع چای توسط انسان، اثر محرک چای است، این اثر باز هم به دلیل کافئین و تانین است که با وجود اثر بالای آنها بر سلامتی در طولانی مدت به عنوان محرک قوی عمل میکند. به این دلیل است که یک فنجان چای شما را شاداب میکند و انرژی زیادی به شما میدهد. چای یک راه حل آسان و ایده آل برای مواجه با خستگی، تنبلی، خواب آلودگی، و فقدان انرژی و بهبود گردش خون است.
۳. چای سبز ایمنی بدن را بالا میبرد
تحقیقات نشان میدهد که افرادی که به طور منظم چای سبز مینوشند تحت خطر باکتریهای رایج و عفونتهای ویروسی به آسانی افرادی که که چای سبز را در رژیم ندارند، نیستند. چای سبز قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد. Catechins موجود در چای سبز از اتصال به دیوارههای سلول به منظور عفونی سازی سلولها توسط باکتریها و ویروسها جلوگیری میکند.
این catechins نیز سم ترشح شده توسط میکروبها را از بین میبرد، ویژگی آنتی باکتریال نیز شما را از تنفس بد، اسهال خونی، خرابی دندان، سو هاضمه، آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی و ورم مخاط رودهی بزرگ که دلیل همه ی آنها میکروبی و فعالیت قارچی است، حفظ میکند.
۴. خاصیت جمع کنندگی
خاصیت دیگر چای سبز جمع کنندگی است. مواد جمع کننده (گس) باعث انقباض ماهیچهها و بافتها میشود در حالی که کشیدگی آنها را نیز به همراه دارد. حتی اگر نمیخواهید چای سبز بنوشید شستشوی دهان با آن نیز میتواند انقباض کافی در لثهها برای سفت شدن آنها و محکم شدن بر دندانها میشود. بنابراین از شل شدن و از دست دادن دندانها جلوگیری میکند. شما میتوانید موی خود را نیز با چای سبز بشوئید و محکم و سالمتر شدن آن را ببینید.
۵. از سرطان جلوگیری میکند
جدا از جلوگیری از پیری زودرس، رادیکالهای آزاد مسئول ایجاد برخی از انواع سرطانها هستند. Catechins موجود در چای سبز این رادیکالهای آزاد را خنثی میکند و از شکل گیری کارسینوژن هایی مانند نیتروسامین ها جلوگیری میکند و خطر سرطان برای افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف میکنند را کاهش میدهد.
چای سبز هم اکنون به صورت درمانی استفاده میشود و به عنوان درمان خانگی برای کمک به جلوگیری از سرطان مخصوصاً برای افرادی که تحت خطر سرطانهایی مثل کولون، راست روده، پانکراس، و رودهها هستند، استفاده میشود.
۶. کاهش کلسترول
چای سبز به دلیل داشتن خاصیت قلیایی، میتواند به کاهش مؤثر سطح کلسترول کمک کند.
۷. بهبود وضعیت قلبی و عروقی
ترکیبات مخصوصی در چای سبز از غلظت خون جلوگیری میکند بنابراین شانس تصلب شراین، لخته شدن و همچنین سکتهی قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
۸. بیماری دیابت را کنترل میکند
اگر چای سبز با شکر خورده نشود، خاصیت قلیایی آن به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند. به علاوه ویژگیهای آنتی اکسیدان و جمع کنندگی چای سبز سلامتی خوب و عملکرد بهتر پانکراس را تأمین میکند. بهبود عملکرد پانکراس به معنی ترشح مرتبتر و مؤثر تر انسولین و متعاقباً بهبود تجزیه و جذب شکر است. افزایش عملکرد مؤثر میتواند از شروع بیماری دیابت جلوگیری کند.
۹. کاهش وزن
نوشیدن چای سبز باعث افزایش متابولیسم بدن شده و بنابراین مصرف چربی ذخیره شده در بدن را افزایش میدهد. اخیراً چای سبز جایگزین نوشیدنیهای دیگر شده است زیرا به کاهش وزن کمک میکند و این بدان دلیل است که چاقی هنوز هم مشکلی حاد است. خوردن یک یا دو فنجان چای هر روز صبح باعث کاهش وزن اضافه وزن تا چند کیلو در طول یک هفته یا بیشتر میشود.
۱۰. بالا بردن استقامت و تحمل
داشتن یک فنجان چای گرم بعد از فعالیت شدید میتواند در زمان کوتاهی باعث افزایش ستهای ورزشی انجام شده شود. به علاوه چای سبز به طور مؤثری با درد ماهیچه به دلیل افزایش فشار ماهیچهها مقابله میکند. با اینکه چای سبز به طور گستردهای با وجود نوشیدنیهای انرژی زا در بازار مصرف نمیشوند اما اگر از ژاپن و چین دیدن کنید میبینید که چای سبز یک نوشیدنی برتر است که توسط ورزشکاران رزمی و ورزشهای مختلف دیگر نوشیده میشود.
۱۱. رفع سموم بدن
چای سبز بهترین درمان برای خستگی شدید ایجاد شده توسط نوشیدنیهای الکلی و فقدان خواب در اثر مهمانیهای شبانه است. اثر باقی ماده را با یک فنجان بزرگ از چای سبز همراه با لیمو از بین ببرید. چای سبز با آب لیمو یک درمان خوب و رایج برای حذف اثر خستگی ناشی از الکل به صورت کوتاه مدت است.
۱۲. درمان جوش صورت
استفاده از چای سبز به صورت موضعی تأثیر بسیار محسوسی بر وضعیت جوشها دارد. گفته میشود که مصرف خوراکی آن هم برای درمان آکنهها مفید است؛ ولی هنوز مدارک محکم علمی برای این گفته وجود ندارد. اگر بخواهیم یافتههای علمی را خلاصه کنیم، میتوانیم بگوییم که در چای سبز آنتیاکسیدانی وجود دارد به نام اپیگالوکاتکین ۳ گالات یا به طور مخفف EGCG.
این ماده ساخت چربی پوست، التهاب و رشد باکتریها را در پوستهای مستعد جوش کاهش میدهد، از آنجا که این موارد علت اصلی جوش صورت محسوب میشوند.
۱۳. درمان کبد چرب
چای سبز عملکرد نفوذ چربی را به کبد کاهش میدهد و باعث بهبود بیماری میشود. همچنین مصرف چای سبز از انباشته شدن چربی در بدن جلوگیری میکند.
دیدگاهتان را بنویسید